Tips tijdens het winkelen


In eerdere blogs hebben we het al gehad over verschillende basis items die altijd handig zijn om te hebben, we hebben het gehad over verschillende lichaamstypes en de items die mooi staan bij jouw lichaam. Ook heb ik al eerder geschreven over het juiste ondergoed voor een shoot, maar er zijn zeker nog andere dingen waar je aandacht aan kunt besteden tijdens het winkelen om er uiteindelijk op je mooist uit te zien.

Om te beginnen is het slim om je garderobe een detox te geven: mocht je de blog hierover nog niet hebben gezien dan lees je hem hier.
Neem de tijd om je garderobe detox te doen, inspecteer je kast en kijk wat je nog nodig hebt om je garderobe compleet te krijgen. Maak een Shoplist van de items die je graag nog wilt aanschaffen. Op die manier ga je met een doel naar de winkel en doe je minder snel impulsaankopen of miskopen. 


Kies een moment om te gaan wanneer het niet extreem druk is, het weekend is dan ook een afrader. Wanneer het minder druk is hebben ze in de winkel vaak meer tijd om je te helpen en is het uiteraard ook makkelijker zoeken. 

meg shopt

Hoe combineer ik het?
Wanneer je een nieuw item aanschaft, bedenk dan altijd hoe je het wil combineren. Op het moment dat je een los item koopt en je kunt niet bedenken wat je thuis hebt om erbij aan te trekken is het zelfs slim om er iets bij te zoeken. Op die manier heb je meteen een complete outfit en weet je dat je het daadwerkelijk aan zal trekken. Wanneer je een los item koopt zonder het te kunnen combineren, zal het uiteindelijk in je kast blijven hangen: hoe mooi je het item ook vindt.

Draag neutrale items
Trek tijdens het shoppen schoenen en kleding in een neutrale kleur aan. Dit zorgt ervoor dat wanneer je wat opvallendere kleuren of patronen aantrekt je nog steeds een goed beeld krijgt van of het een mooi item is. Dit is lastiger wanneer je fel roze of rode items draagt.

Makkelijke kleding/schoenen
Draag makkelijke kleding en schoenen. Kleding waarbij je niet al te veel knoopjes hebt, dat makkelijk aan en uit gaat zonder dat er veel tijd in zit. Draag schoenen met een rits of instappers. Veters zijn geen goed idee wanneer je items wil passen, je bent dan iedere keer lang bezig met aan en uittrekken waardoor je sneller geneigd bent om “ja” te zeggen tegen het verkeerde artikel of juist eerder naar huis te willen gaan.
Mocht je sieraden dragen: kies voor kleine subtiele items, dan blijven ze minder snel haken aan de kleding. 

huidskleur ondergoed

Ondergoed
Draag huidkleurig ondergoed of een hemdje onder je kleding. Dit zorgt ervoor dat je ondergoed of lingerie niet afleidt van de items die je past.

Kwaliteit
Kijk goed naar de kwaliteit van de items. Een topje van 20 EUR kun je al snel meenemen omdat je denkt: ach, het kost niet veel.. maar op het moment dat je het maar twee keer draagt is het alsnog super zonde. Hier heb ik het eerder al over gehad in een ander blog: “Price per wear”. Vaak is het goed om net iets meer te investeren voor betere kwaliteit zodat een item langer mee gaat en je er langer plezier van hebt. 

 Comfort
Het allerbelangrijkste is dat jij je er comfortabel in voelt. Dan heb ik het niet over een trainingspak dat lekker moet zitten, want ook die hele strakke rok kun je je comfortabel in voelen. Ik heb het over het feit dat je je comfortabel en dus mooi in een item moet voelen. Wanneer jij je zelfverzekerd voelt dan straal je dit ook uit. Zoals ik altijd zeg en altijd zal blijven zeggen: jouw glimlach is het mooiste dat je kunt dragen.

Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt bij jouw volgende shopsessie.

Liefs Val

Loading...
× Kan ik je helpen?