Shopping tips

Sinds een tijdje schrijf ik niet alleen, maar kun je me ook daadwerkelijk horen via Spotify. Hier deel ik niet alleen een kijkje achter de schermen bij mijn bedrijven, bij wie ik ben als persoon, mijn privé leven: ook deel ik heel wat tips om jouw leven nét iets makkelijker te maken voor je.

In één van de podcasts die ik een tijdje geleden heb opgenomen deelde ik zo ook tips. Tips waar je op kunt letten wanneer je gaat shoppen, om ervoor te zorgen dat jij geen miskopen doet en uiteindelijk die droomgarderobe thuis hebt.

Voordat je gaat shoppen is het slim om te kijken in je kast naar wat je allemaal hebt. Niet alleen zodat je weet welke items er nodig zijn om je garderobe aan te vullen en die droom garderobe te creëren: ook om echt te kijken welke items je wilt houden. Ik denk dat iedereen het wel kent: bepaalde items die je eigenlijk al jaren in de kast hebt hangen, maar het alsnog lastig vindt om er afstand van te doen. Als ik naar mezelf kijk weet ik dat ik stiekem ook zo ben. Als vuistregel zou ik aanhouden dat wanneer je een item al een jaar niet hebt gedragen: je het ook niet meer gaat dragen en het beter is om het weg te doen.

Je hoeft het niet eens weg te gooien, je kunt er ook een ander blij mee maken door het bijvoorbeeld te verkopen via vinted of marktplaats of als het nog in goede staat is cadeau te geven aan een vriendin of familielid.

kleding opruimen

WAT DAN?

Als je de detox van je kast dan hebt gedaan en voor je kast staat, kijk dan meteen naar welke items je nodig hebt om je kast aan te vullen. Schrijf het op, maak een lijstje en ga dan specifiek op zoek naar deze items. Op die manier zorg je ervoor dat je gericht gaat shoppen en dus ook minder snel impulsaankopen of miskopen doet.

Het kan best zo zijn dat je een item in je kast hebt hangen waar je heel graag iets bij wilt vinden. Het is altijd handig om het item dan mee te nemen. Wanneer je er een foto van maakt kan het voorkomen dat het vanwege de lichtinval net iets anders oogt of dat de kleur afwijkt van de werkelijkheid.

Zorg dat wanneer je op zoek gaat naar items dat je goed ondergoed draagt. Knalkleuren of ondergoed dat heel erg aftekent maakt een outfit niet mooier. Het beste kun je hier kiezen voor huidskleur, naadloos ondergoed. Dit zorgt ervoor dat jouw ondergoed niet afleidt van de kledingstukken. Ook is het handig om kleding te dragen die je makkelijk uit kunt trekken, zodat je niet ontzettend veel extra tijd kwijt bent aan het passen. Denk dus ook aan makkelijke schoenen: niets zo onhandig als laarzen die je met geen mogelijkheid uit krijgt in je eentje, wanneer je in dat ini mini pashokje staat

Zelf ben ik natuurlijk eigenaresse van SheClothes, een boetiek in Roermond. Ik vind het zelf ook prettig om in de wat kleinere winkels te kijken omdat je dan vaak beter geholpen wordt omdat er echt de tijd voor je wordt genomen. Het advies dat ik aan mijn klanten geef en jou ook mee wil geven is om te winkelen op een rustig moment. Doordeweeks is altijd rustiger dan in het weekend, waardoor er ook echt de tijd kan worden genomen om je te helpen.

basic garderobe tips

Als ik een klant help dan let ik er ook altijd op dat ik kijk naar producten die passend zijn en niet alleen naar de maat. Ik weet uit ervaring dat er best wat dames zijn die bijvoorbeeld een maatje 38 dragen, die het vervelend vinden om dan een maatje 40 te proberen. Maar ik wil je echt aanraden om te kijken naar de pasvorm. Een broek met stretch in maat 38 kan namelijk heel anders vallen dan een broek zonder stretch in een maat 40. Uiteindelijk moet je kijken naar wat het item doet voor je lichaam, waar je je prettig in voelt en NIET de maat. Ikzelf hou bijvoorbeeld ook echt van oversized items: het kan dus best voorkomen dat ik een maat XL kies, ook al is mijn daadwerkelijke maat een maat M. Ik kies dan simpelweg voor de XL omdat ik me daar fijner in voel en het me beter staat.

Kijk ook altijd even naar welke kleuren je het beste staan. Weet je niet goed welke kleuren bij jouw type passen: check dan even dit blog: hier heb ik het al eerder over gehad. Of laat je in de winkel adviseren door een stylist.

Een ander iets waar ik eerder al over heb gesproken is de price per wear. Laat je niet verleiden door aanbiedingen. Ja, een aanbieding is fantastisch wanneer het een item is waar je gelukkig van wordt en daadwerkelijk veel zal dragen. Maar koop je een item puur om het feit dat het korting heeft en draag je het hierna niet of heel weinig: dan is het ontzettend zonde van je geld en noemen we het alsnog een miskoop.

Hopelijk heb je iets aan mijn tips. Mocht je nog veel meer tips willen ontvangen, echt van top tot teen gestyled willen worden of het gewoon gezellig vinden om rond te neuzen in SheClothes: dan ben je uiteraard van harte welkom in hartje Roermond.

Liefs, Val

Loading...
× Kan ik je helpen?