Tips om te combineren

Via Instagram krijg ik wekelijks meerdere vragen met betrekking tot styling en fashion gerelateerde vragen. De laatste tijd kreeg ik vaker de vraag over hoe je items kunt combineren, zodat jij er op je mooist uitziet. Ik weet dat combineren iets is waar meerdere vrouwen tegenaan lopen. Het is natuurlijk niet zo dat iedereen op exact dezelfde manier moet combineren want laten we eerlijk zijn: iedereen heeft een eigen smaak, voorkeur en ook leeftijd + je eigen uiterlijk spelen hierin een rol. Maar ik kan je natuurlijk wel tips geven en je op weg helpen om het net iets makkelijker voor je te maken als je de volgende keer voor je kledingkast staat.

kledingstyliste

Vaak is het zo dat er bepaalde kledingvoorschriften staan bij bepaalde banen. Deze vrouwen geven aan dat ze er dus echt wel moeite in stoppen om goed voor de dag te komen op het werk, maar zodra ze thuis zijn alles erg informeel wordt en stiekem ook wel een beetje slonzig.

Super jammer, want waarom zou je de kleding alleen maar dragen voor werk en niet privé?

Met een vrij simpele basisgarderobe kom je al een heel eind. Hiermee kun je zowel chique als stijlvol combineren, terwijl je het alsnog makkelijk houdt.

 

basic garderobe

Het nummer één item dat je echt in je kast moet hebben is een goed wit shirt. Hiermee kun je echt alle kanten op. Combineer het op een leuke jeans samen met een goed paar sneakers en je hebt meteen een mooie casual outfit. Voor thuis zou ik er dan een lekker vestje aan toevoegen mocht het iets kouder zijn.

Verruil je je sneakers voor een paar hakken en je vestje voor een mooie blazer: dan is het een compleet andere look. De keuze van je schoenen doet heel veel voor je outfit.

In een formele setting zal je vaker een pak dragen. Het ziet er mooi en tijdloos uit. Maar de twee items van een pak kun je ook heel goed op een andere manier combineren, of los van elkaar dragen.

Kies opnieuw voor een shirt en sneakers in plaats van een paar hakken en een blouse om voor een casual look te gaan. Ook kun je het jasje achterwege laten, inruilen voor een leuke trui en sneakers en dan combineren met de broek.. dan heb je een hele toffe outfit.

De blazer kun je ook dragen in combinatie met een leuke jeans en sneakers of juist voor hele hoge hakken voor een leuke date night mix & match! 

Klassieke rok

Een klassieke kokerrok vind ik fantastisch in vrijwel iedere setting. Ja, het is een klassiek item en in eerste instantie zie je het dus vooral in een formele setting: maar probeer eens wat anders, draag er stoere boots of sneakers onder en combineer het met een fijne oversized trui: op die manier heb je een hele andere leuke look.

combineren garderobe

Oefenen, oefenen, oefenen

Combineren kun je leren. Ik ben ervan overtuigt dat het echt een kwestie is van: oefenen, oefenen, oefenen. Je kunt geen fouten maken. Ja, in het ergste geval kun je combinaties maken waar je achteraf wellicht niet helemaal over te spreken was, maar ook dat is oké. Hier leer je weer van.

Zelf vind ik het ontzettend leuk om inspiratie op te doen via social media, maar ook om mijn eigen Pinterest boards te maken. Hoe makkelijk is het dat je tegenwoordig één woord intypt in de zoekbalk en vervolgens zie je duizenden opties op je beeldscherm verschijnen. Probeer het maar eens met het item dat je wilt combineren. Creëer je eigen pinterest board en pin alle outfits die je leuk vindt.

Zelf zou ik beginnen met de items die je al in je kast hebt hangen en kijken hoe je die op de beste – of leukste manier voor jou – kunt combineren.

Zodra je de verschillende lookjes hebt gepind kun je ook echt aan de slag met de items in je kast. Kijk of je jouw favoriete looks kunt namaken. Kijk ook naar welke items er wellicht nog ontbreken in jouw garderobe om die combinaties te maken. Het kan namelijk best zo zijn dat je bijvoorbeeld twee basic items mist en nodig hebt om hier vervolgens weer 20 nieuwe outfits mee te kunnen maken. Dan is het de investering van die twee items dubbel en dwars waard.

Ik wil je vooral meegeven om er plezier mee te hebben, out of the box te denken en vooral doen waar jij je goed bij – en in – voelt.

Liefs Val

 

Loading...
× Kan ik je helpen?