PODCAST en Personal Brand

Een tijdje geleden ben ik voor mezelf gestart met het opnemen van podcasts. Dit was een idee dat echt al veel langer speelde bij mij, maar toch was het een bepaalde drempel waar ik mezelf overheen moest zetten om er uiteindelijk echt voor te gaan zitten en die podcasts op te nemen.

Ik wist nog niet welke naam ik wilde gebruiken. Ik ben styliste, ik ben tienermoeder, ik ben mantelzorger. Ik vond het lastig om één specifiek thema te kiezen om zo de focus te leggen op een bepaalde niche. Ik denk namelijk dat er zoveel gaande is in mijn leven, waar er op ieder vlak altijd bepaalde stukjes zijn die ik met anderen kan delen, waar een ander wellicht wat aan heeft.

ALLES.

Alles wat ik doe is Valerie. Ik bespreek dan ook alles in de podcast met betrekking tot mijn leven.

 

Dit keer is mijn vraag aan jou: “Heb jij een personal brand?”

Heb je die? Wil je die? Creër je die? En wat is het nu precies? Wat is Personal Branding nu echt?

Jouw personal brand is uiteindelijk hetgeen dat jij laat zien, hetgeen dat jij laat horen en het laat zien wie jij bent. Jij bent jouw personal brand. Jij bepaalt wat je deelt en wat anderen van jou kunnen verwachten. Het is een stukje storytelling, het meenemen van anderen in jouw persoonlijke reis.

Dit kan dus ook zeker een mix van jouw persoonlijke en zakelijke leven zijn. Want ook jij als persoon komt natuurlijk heel erg naar voren in je zakelijke leven, in jouw bedrijf. Iedereen heeft bepaalde kernwaarden, waar je echt voor staat. Dit zul je dan ook altijd terugzien in jouw bedrijf en in je persoonlijke leven.

Ik vind niet dat je je hele privéleven online hoeft te delen. Helemaal niet zelfs. Mijn partner heeft bijvoorbeeld geen sociale media en ik respecteer zijn keuze daarin, dat hij ook niet zomaar alles met iedereen wil delen. Dit houdt in dat ik niet zijn persoonlijke situatie volledig met de hele wereld zal delen, maar wel dat ik het vanuit mijn perspectief, vanuit mijn ervaring als mantelzorger mag delen. Het maakt namelijk deel uit van wie ik ben.

Uiteindelijk draait je personal brand niet alleen op de woorden die je spreekt of de zinnen die je opschrijft.

Ik heb het er vaker over, maar kleur is zó belangrijk. Niet alleen in het dagelijks leven is het ontzettend fijn om kleuren te kunnen zien.. kleuren kunnen ook echt jouw stemming beinvloeden of bepalen. Denk je aan een hele fijne gebeurtenis dan zie je waarschijnlijk ook bepaalde vrolijke kleuren terugkomen. Maar wanneer je dan denkt aan een hele nare ervaring of treurige gebeurtenis, zul je waarschijnlijk een veel somberder en donkerder kleurenpallet voor ogen zien.

kledingstyliste

Wanneer je start als ondernemer of je gaat aan de slag met een rebranding van je merk verdiep je dan eens in kleuren. Ga na welke kleur, welke emotie losmaakt en in hoeverre dit bij je past.

Als je ervoor kiest om een personal branding shoot in te plannen om jouw verhaal te vertellen is het tof als je jouw branding kleuren ook terugziet in de shoot zelf. Dit is opnieuw een deel van storytelling dat je doet. Je wekt een bepaalde emotie op door bepaalde kleuren te gebruiken en tegelijkertijd zorg je ervoor dat de kleuren herkenbaar zijn voor jou als merk. Klanten of potentiele klanten zullen dit ook herkennnen. Het straalt uit waar je voor staat.

Je kunt je hier ook verder in verdiepen via mijn e-book dat ik aanbied voor maar liefst 27 EUR.

https://www.valerietoonen.nl/eenheid-in-je-branding/

Hierin neem ik je volledig mee om jou aan het denken te zetten: wat wil ik uitstralen, waar wil ik naartoe?

Jouw persoonlijke style en jouw brand message moeten in feite samensmelten om er uiteindelijk voor te zorgen dat jouw personal branding echt perfect bij jou past.

Zodra dit helder is voor jezelf is het ook veel makkelijker om die start met je bedrijf te maken. De basis staat, je straalt zelfvertrouwen uit en ook dat trekt natuurlijk weer klanten aan.

kleuren en personal branding

Ik hou ervan als mensen echt connecties kunnen maken met anderen.

Zelf probeer ik dit ook te doen door altijd volledig mezelf te zijn. Ik ben een enthousiast persoon, ik hou van het leven en probeer me ook nooit anders voor te doen dan hoe ik ben. Ik denk dat ik daardoor ook echt de juiste mensen aantrek. De foto’s en de kleuren die jij online ziet in mijn bedrijven, Personal Branding Agency en She Clothes, is waar ik ook echt van aanga. Waar ik gelukkig van word.

Ik ben de baas. Ik ben de baas over mezelf, over mijn bedrijven en ook over hetgeen dat ik online wil delen. Vandaar dat ik ook wil dat alles zo goed mogelijk op elkaar afgestemd is.

Het klinkt allemaal zo simpel: want eigenlijk hoef je er niet eens bij na te denken HOE jij je brand moet opzetten. Je moet vooral bij jezelf nagaan wie je bent, waar je voor staat en waar je gelukkig van wordt.

Het kan natuurlijk zo zijn dat dit dingen zijn die je lastig vindt. Ik denk dat er veel mensen zijn die zo’n druk leven hebben waardoor je soms ook niet helemaal stilstaat bij wat jou nou écht gelukkig maakt, waar jij van AAN gaat. Maar daar kunnen wij je ook perfect bij helpen.

Ik heb het al vaker benoemd maar mijn passie ligt dan ook niet alleen maar bij het stylen, verzorgen en ontzorgen.. mijn passie zit hem vooral in het resultaat. Als ik voor de eerste keer contact met een wat onzekere vrouw heb en nadat we samen aan de slag zijn gegaan, ik plotseling een hele zelfverzekerde vrouw voor me zie: dan doet dat wat met me. Ik hou ervan als anderen zichzelf opeens zien zoals ik hen al zag.

Voor mij is er niets mooier dan jou, jouw mooiste zelf kunnen tonen.

Liefs Val

 

Loading...
× Kan ik je helpen?