Een tijdje geleden had ik contact met een ontzettend leuke en lieve vrouw, die mijn hulp graag in wilde schakelen. Normaliter doe ik de styling, zorg ik voor een compleet nieuwe garderobe of hebben we 1 op 1 calls om ervoor te zorgen dat ik jouw mooiste jij kan laten shinen. Dit was anders.. de klant wilde meer.

Ze gaf aan dat ze echt hulp nodig had met het uitmesten van haar garderobe. Niet op afstand, maar live. 

Ik heb het er vaker over gehad, dat bepaalde items een bepaalde emotionele waarde hebben of dat het gewoon lastig is om afscheid te nemen van bepaalde items waardoor je na verloop van tijd zo gigantisch veel in je kast hebt liggen: dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Zo gezegd, zo gedaan: ik pakte de auto en ging op weg naar mijn klant. Daar aangekomen begreep ik waarom het lastig was om dit alleen te doen. Ook hier had de kleding zich opgestapeld in de loop der jaren. Ze wist niet meer goed wie zij was als persoon, welke identiteit ze wilde aannemen en dus ook niet voor welke uitstraling ze wilde gaan met haar kleding. Het lag totaal niet aan het feit dat deze klant haar kast niet wilde uitmesten, want de wil was er.. ze wist alleen echt niet hoé.

Aan ieder kledingstuk dat in jouw kast hangt, hangt waarschijnlijk ook een verhaal vast. Een bepaalde herinnering aan een persoon, een plek of uit een bepaald moment in je leven. Dus ik snap het, het is niet makkelijk om hier zomaar afscheid van te nemen. Voorheen dacht ik dat ik de juiste handvatten kon geven op afstand, maar ik begrijp ook waarom het voor sommigen echt fijner is als ik erbij aanwezig ben en als een soort stok achter de deur dien.

Het was een ontzettend geslaagde middag, voor ons beiden. De klant was enorm geholpen nadat ik haar een volledige 1 op 1 begeleiding aanbood die middag. Ik heb alle items uit haar kast gepakt, naar iedere reden geluisterd waarom ze een item wel of niet wilde behouden en op die manier zijn we aan de slag gegaan. Er kwamen verhalen , herinneringen en emotie naar boven, maar uiteindelijk aan het eind was ook die krachtige, prachtige, mooie vrouw ook weer van de partij. Binnen een paar uur was ze volledig opgebloeid.

Ik liep naar buiten met 11 zakken vol kleding, waarvoor we hebben gekozen om deze te doneren aan de vluchtelingen uit Oekraïne. Zo mooi, dat de items waar zoveel herinneringen en verhalen aan vast hangen opnieuw tot hun recht komen om een nieuw verhaal te krijgen bij een nieuwe eigenaar. Fantastisch dat ik deze prachtige vrouw zo heb kunnen helpen, dat we anderen helpen met een mooie plek voor de kleding maar het allermooiste was die enorme voldoening die ik voelde. Ik liep niet alleen naar buiten met 11 zakken kleding, ik liep naar buiten met een aanbod dat echt past bij mij, want dit is wat ik wil doen ik wil jou helpen om jouw mooiste jij zichtbaar te krijgen. Dít is waar ik van aan ga.
De afgelopen tijd heb ik me volledig verdiept in het uitwerken van dit nieuwe concept. Mijn hoofd draaide overuren, want ik wil niet alleen begeleiden op afstand. Ik wil ook niet alleen begeleiden op 1 middag.. ik wil ervoor zorgen dat ik echt een verschil kan maken en jou in jouw kracht kan zetten. Na uren malen, verdiepen en het concept concreet hebben gaan we dan eindelijk van start met mijn nieuwe baby: De Garderobe Detox. Wil je hier meer over weten? Klik dan op de volgende link zodat je het volledige plaatje voor je hebt. Liefs Val
Loading...
× Kan ik je helpen?