Jouw lichaam transformeert mee met jouw lichaamsfase!

Inmiddels kom ik dagelijks in contact met verschillende vrouwen. Al deze vrouwen hebben een ander lichaam en zitten in een andere fase van hun leven.

Dit houdt niet in dat we niet allemaal iets gemeen hebben met elkaar. Ik denk dat iedere vrouw onzekerheden kent. Vooral op het moment dat je nog wat jonger bent en je lichaam nog volop in ontwikkeling is. Tijdens de puberteit komt het vaak voor dat vrouwen onzeker worden. Maar eigenlijk, stopt ons lichaam nooit met ontwikkelen.

Als ik kijk naar mezelf is mijn lichaam in mijn leven ook echt veranderd. Beginnende bij de puberteit uiteraard, daarna tijdens de zwangerschap op mijn 19e. Dat was voor mij de allereerste echte hele grote verandering van mijn lichaam. Ik weet nog dat ik me er zelf nog niet bewust van was dat ik zwanger was en dat een vriendinnetje van me zei: “maar Val, je krijgt echt een dikke buik.. ben je niet zwanger?”

Een verandering die voor een ander dus al duidelijk zichtbaar was en ook benoemd werd.
Tijdens mijn zwangerschap kwam ik 23 kilo aan. Ik had niet eens de meeste moeite met mijn veranderende lijf want uiteindelijk vond ik het ook heel mooi dat mijn lichaam capabel is om een wondertje op de wereld te zetten.

Wat ik wel heel lastig vond is dat de zwangerschapskleding erg duur was en los daarvan, vaak ook erg truttig was.
Bij mij was het ook echt 9 maanden zwanger, 9 maanden ontzwangeren.. en heel eerlijk, die laatste 5 kilo is er altijd aan blijven zitten. Daar heb ik ook even moeite mee gehad, maar daarna leerde ik het te accepteren en vooral ook om het te omarmen. 

 

styliste

Naast de veranderingen van moeder worden, gewicht aankomen en weer afvallen zijn er natuurlijk nog tig andere factoren waardoor je lichaam transformeert. Elke 10 jaar is een nieuwe fase in ons leven.

Iets waar we wellicht niet vaak bij stil staan, maar ook hier verandert je lichaam zeker wel. Naarmate we ouder worden kan het zijn dat onze taille wat minder vorm krijgt, we krimpen daadwerkelijk een beetje en ook onze schouders kunnen wat meer gaan hangen. Bij de één gebeurt dit eerder dan bij de ander.
Of je nu wel of geen moeite hebt met de veranderingen in je lichaam: het is belangrijk om je naar je figuur te kleden.

Dit doet zó ontzettend veel voor je zelfvertrouwen. Ik denk (en zeg) niet dat er items zijn die je niet mag dragen bij een bepaald figuur. Maar ik denk wel dat er bepaalde items zijn die ervoor zorgen dat je lichaam nog beter uitkomt in een bepaald kledingstuk.
Hier heb ik het ook in eerdere blogs al over gehad, bijvoorbeeld welke items goed bij elkaar passen of welke jeans goed bij jouw figuur past.
https://www.valerietoonen.nl/uncategorized/welke-jeans-past-bij-jouw-figuur/


Omarm de persoon die jij bent, daar hoort jouw figuur ook bij.
Het is voor mij echt een verademing dat er op social media inmiddels een bepaalde shift heeft plaatsgevonden met betrekking tot het omarmen van je lichaam en zelfliefde. Waar je voorheen vooral de slanke Instagram modellen zag, of de dames met het perfecte figuur nadat ze een BBL operatie waren ondergaan: zie je inmiddels ook de echte doorsnee figuren terugkomen.


Ik denk dat een heel mooi voorbeeld daarvan Vivian Hoorn is. De afgelopen jaren is ze extreem slank geweest en inmiddels neemt ze iedereen die op haar pagina terecht komt mee in haar selflove journey en het omarmen van haar figuur. Want een rolletje hier een daar, een kilo meer of minder, slanke benen, stevige armen, brede heupen of platte billen.. alles is oke!

stijlcoach

Wees trots op wie je bent.

Kies een garderobe die past bij jou in de fase van jouw leven. Een garderobe waar je blij van wordt als je je kast opent. Want als jij blij bent met jouw garderobe en hiervan moet glimlachen……

Je weet inmiddels wellicht al wat ik ga zeggen: een glimlach is het mooiste dat je kunt dragen!

Mocht je nu tips en tricks nodig hebben bij het samenstellen van jouw perfecte garderobe dan kun je natuurlijk altijd langskomen, een afspraak inplannen of inspiratie opdoen in mijn eerdere blogs.

Liefs Val

Loading...
× Kan ik je helpen?