Welke jeans past bij jouw figuur?

Ik vind het misschien wel één van de meest lastige items om voor te shoppen, naast goed ondergoed dat perfect zit.
Er zijn zoveel verschillende jeans. Je hebt verschillende wassingen, je hebt verschillende maten, lengtematen, high waist, low waist, met knopen, met rits. Uitlopende pijpen, de ultieme skinny, mom jeans en het mooie is: dat ze dan ook nog van elke variant wel 10 verschillende uitbrengen.

Superleuk natuurlijk om zoveel keus te hebben, maar door de vele opties vond ik het soms nog wel lastig om de perfecte jeans te vinden en ik merk dat het ook onder mijn klanten vaak een dingetje is. Bij een rok is dit toch vaak makkelijker dan bij een broek.

Door mijn jaren ervaring ben ik er inmiddels beter in geworden en weet ik ook welke jeans werken voor een bepaald figuur. Ik deel dan ook graag mijn tips met jullie om ervoor te zorgen dat shoppen ook voor jullie net dat beetje makkelijker wordt. 

 

jeans styling
styling jeans
jeans stylist

Het ding waar vrijwel iedere vrouw die bij mij in de zaak binnenkomt tegenaan loopt is dat ini mini buikje dat ze vervelend vindt en toch altijd in de weg lijkt te zitten. Hierbij is het dan ook een goed idee om een high waist jeans te kiezen. Op die manier snijdt de band van de broek niet in het gedeelte van je buik dat je juist wenst te verhullen. Ook wanneer je ziet, blijft dat buikje lekker op zijn plek en heb je er totaal geen last van.

Om je billen goed te laten uitkomen is het goed om te kijken naar de grootte van de zakken op je broek. Heb je wat grotere billen zoals ik, kies dan voor zakken die niet te ver uit elkaar staan omdat dit je optisch breder doet lijken dan je al bent. Met vollere billen kun je het beste kiezen voor zakken die niet te klein zijn want op die manier lijken je billen nog groter.
Wil je je billen juist groter laten ogen, kun je kiezen voor zakken met bijvoorbeeld opvallende stiksels. Als de zakken wat lager op de broek zitten of de broek is een wat losser model zoals een mom jeans, zorgen deze ook voor een vollere illusie.
Tegenwoordig heb je overigens ook echte push-up jeans die ervoor zorgen dat het lijkt alsof je meer volume in je billen hebt zitten.  

spijkerbroek stijlen
jeans styling
spijkerbroek brandingshoot

Heb je smallere heupen? Kies dan voor een heupbroek. Een heupbroek zorgt ervoor dat de focus naar je heupen gaat en daardoor lijken ze net wat breder. Kies je voor een hogere broek dan krijg je al snel een rechter figuur wat mannelijk kan maken. Slimfit en skinny jeans zijn hele goede opties voor de vrouwen met smallere heupen, staat fantastisch!

Heb je juist wat bredere heupen? Dan kun je het beste kiezen voor een recht model broek. Kies je voor een skinny jeans, dan zorg je er op die manier juist voor dat je heupen nog breder lijken dan ze al zijn. Een broek met uitlopende pijpen, ook wel bekend als de flared pants staan jou super. Kijk ook hier bij alle broeken even naar de zakken op de achterkant, want heb je te kleine zakken zul je dus opnieuw wat breder ogen

Vind je het fijn om broeken te dragen waar je makkelijk in kunt bewegen dan kun je het beste kiezen voor een broek met veel stretch. Wanneer je deze aanschaft is het slim om te gaan voor een broek in een maat of halve maat kleiner dan wat je normaal draagt omdat deze altijd nog iets uitzetten. 

strechjeans styling
jeans styliste
kledingstijl

Veel plezier in de zoektocht naar jouw perfecte jeans en mocht je verdere vragen hebben: stuur me een DM. Ik vind het altijd leuk om met je mee te kijken.

Liefs Val

Loading...
× Kan ik je helpen?