Het weer

Het weer in Nederland is echt het ideale gespreksonderwerp op het moment dat je niet weet waar je het over moet hebben. Vaak is het te koud, maar de laatste tijd is het ook extreem warm geweest. Ik vond het in eerste instantie dan ook helemaal niet erg dat er flink wat regen viel tijdens de warme dagen.. tot ik tijdens één van de buien gebeld werd door de buurman. Hij gaf aan dat er water in de hal stond. In eerste instantie baalde ik en had geen zin om op mijn vrije zondagavond de hele hal te moeten gaan poetsen.


Op het moment dat ik de deur opendeed, wist ik hoe laat het was. De schade was absoluut niet beperkt gebleven: in één deel van de winkel was het dak vrijwel weg, waardoor het water er zo doorheen liep. Kletsnatte kleding, een flink aantal centimeters aan water op de vloer en ontzettend veel schade.

De brandweer kwam langs om de schade te bepalen en in de tussentijd probeerde ik zelf in te schatten wanneer ik eventueel weer open zou kunnen mits alles mee zou zitten. Dit zijn echt van die tegenslagen waar je totaal niet op zit te wachten. We hebben al een lastige twee jaar achter de rug vanwege Covid, dus om dit er dan bij te krijgen is ontzettend balen. Tegen het einde van de avond kwam mijn zoon me gelukkig ook helpen en hebben we delen van de zaak leeg kunnen maken, puin geruimd en er vooral voor proberen te zorgen dat mocht er nog een flinke regenbui komen: we niet nog meer schade kregen.

De tegenslagen in het leven doen me ook realiseren wat ik wel heb, hoe ik met situaties omga en dat ik echt overal het beste van maak. In de periode dat ik zo bezig was met de waterschade, het bellen van de verzekeringen, oplossingen zoeken en de zaak zoveel mogelijk redden: werd ik ook uitgenodigd om mijn verhaal te doen bij maar liefst twee verschillende podcasts. Niet zo zeer het waterschade verhaal, maar mijn verhaal, mijn leven.

Als je me op mijn social media kanalen volgt dan kan het best zo zijn dat je inmiddels weet dat ik op jonge leeftijd al moeder werd mijn zoon Nordinjo. Op dat moment was het ontzettend heftig. Een ongeplande zwangerschap: op die leeftijd had ik wel al lange tijd een ik woonde op mezelf boven een cafe, had het financieel nog niet op orde en was toen eigenlijk totaal niet bezig met het idee van kinderen krijgen, dat was iets voor later, iets dat ver in de toekomst lag.

Ik denk dat ik vanuit mijn ouders een hele stabiele basis en fijne opvoeding heb meegekregen en wist ook meteen dat ik mijn kindje dit kon geven. Maar als je 19 bent en er heel veel op je afkomt schudt het je wakker. Het is bijna de verwachting om in één klap volwassen te worden. Voor mij was het op dat moment vanzelfsprekend, zoals vrijwel alles bij mij vanzelfsprekend is.

Waar Nordinjo jarenlang topsporter is geweest en ik mee ging naar elke wedstrijd, heeft hij die motivatie inmiddels ingezet in zijn schooluren. Nordinjo heeft net zijn VWO diploma gehaald en is toegelaten om zijn studie geneeskunde te gaan volgen. Uiteraard zijn we daar ontzettend trots op, omdat we hem altijd hebben gemotiveerd om het zo ver mogelijk te schoppen in het leven. Maar studie is niet alles, ik heb zelf mijn school niet eens afgemaakt. Waar we trots op zijn is dat onze zoon hetzelfde in het leven staat als wij: positief.
Als ouders zijn mijn partner en ik onwijs gelukkig samen, ook al zit geluk ons niet altijd mee.  Inmiddels is mijn partner al enkele jaren ziek en ben ik zijn mantelzorger. Pittig, maar dat is wat ik met alle liefde voor hem doe. Het is een situatie waarvan we nooit hadden verwacht dat we hier ooit in terecht konden komen. Maar inmiddels helaas wel de realiteit.
Waarom is het pittig? Het combineren van twee bedrijven, het er voor mijn partner willen zijn, maar vooral ook het emotionele stuk voor mij. Niet meteen mijn eigen emotie, maar die van hem. Wat ik ook zeg of doe, ik kan de situatie niet verbeteren. Ik kan het zeker verlichten en hem helpen en ondersteunen waar ik kan. Maar je partner dagelijks fysieke en mentaal pijn zien hebben, dat is ontzettend confronterend en pijnlijk tegelijkertijd. 

Mijn gezin is iedere dag opnieuw mijn motivatie. Zowel bij de waterschade, als binnen mijn bedrijven. Ik denk dat je mindset je ontzettend ver kan brengen in het leven en dat is ook echt wat ik al mijn klanten mee wil geven. Op het moment dat je een personal branding shoot boekt bij ons, boek je niet alleen de shoot. Je boekt de gehele ervaring met ons team. Je voelt de motivatie, de motivatie om er echt alles aan te doen om jou op je mooist neer te zetten. Om jou in jouw kracht op camera te zetten.

Hoewel ik het soms lastig vind om mezelf open en bloot te geven en het vooral op papier te zetten, geeft dit wellicht een beter beeld van mij als persoon. Wat die passie en die gedrevenheid is in mij.

Mocht je graag een podcast luisteren, en je het tof vind om meer van mijn persoonlijk verhaal te horen? Luister dan het interview met Lotte Gerland 

https://open.spotify.com/episode/0LwqLy4fK7bDbUEPKhg6EX?si=4c2daaaf8db54df2

Liefs, Val

 

Loading...
× Kan ik je helpen?