Verschillende stijltypes

 Iedereen heeft een andere smaak en daardoor creëer je je eigen identiteit en stijltype. Alleen maar leuk, op die manier ziet iedereen er anders uit. Voor veel vrouwen is het lastig om te bepalen welk stijltype ze precies zijn en ergens is dat ook begrijpelijk: vaak is het namelijk een combinatie van verschillende stijlen, of kleedt je je 90% in een bepaalde stijl maar vindt je het alsnog leuk om die 10% aan te vullen met iets compleet anders. Uiteindelijk maakt het ook niet uit welk stijltype je bent, zolang je maar weet wat jou aanspreekt. Maar het is wel zo dat wanneer je weet welk stijltype je bent, het vaak makkelijker is om te shoppen voor items die goed bij je passen waardoor je geen miskopen doet.

Zorg dus dat jij goed weet waar je gelukkig van wordt. Het komt bij mij ook wel eens voor dat ik een item echt super tof vindt, máár voor een ander omdat het gewoon niet bij me past. Ik kies er dan ook voor om het niet te kopen omdat ik van mezelf weet dat ik me er uiteindelijk niet prettig in voel en het in de kast zal blijven hangen.

Maar hoe bepaal je je kledingstijl of stijltype en welke stijltypes zijn er? Je weet inmiddels vast al wel dat ik fan ben van Pinterest boards. Ik gebruik ze voor klanten bij de Personal Branding Shoots, maar ook in het dagelijks leven gebruik ik ze voor mezelf of klanten in de winkel bij SheClothes. Ik vind het gewoon een hele effectieve manier om alles op één plek te verzamelen, waar het overzichtelijk is zodat je meteen weet wat je mooi vindt. Zodra je een board maakt kijk je gewoon naar dingen die jou aanspreken: kleuren, materialen en stoffen, het type jurkje of bijvoorbeeld mooie accessoires. Zodra jouw Pinterest board compleet is kun je gaan analyseren en kijken wat je nu bij elkaar hebt verzameld. Ik zal je een korte omschrijving geven van de verschillende kledingtypes zodat het voor jou steeds makkelijker is om te herkennen welke items goed bij jou en jouw kledingstijl passen.

Klassiek:

De klassieke stijl is vaak verzorgd, elegant en simpel. Deze garderobe bestaat uit items metneutrale kleuren die makkelijk met elkaar te combineren zijn. Kwaliteit is hier erg belangrijk,de items zijn vrijwel tijdloos en moeten een tijd mee kunnen. Prints zoals pie de poule en boucle stoffen.

Citygirl:

Denk hierbij aan de stijl die je in de grote steden zoals bijvoorbeeld Amsterdam voorbij ziet komen. Het is een mix van verschillende items: een casual stijl met een tintje sportief en gave accessoires. Dit zorgt voor de perfecte balans tussen een comfortabele en chique uitstraling.

Romantisch/Vrouwelijk:

Het romantische/vrouwelijke type ziet er dus graag vrouwelijk uit. Dit type maakt gebruik van zachte stoffen en kleuren en een lieve afwerking van de kleding. Denk hierbij aan ruches, kant, pofmouwen of strikjes op en aan de kleding. Vaak draagt dit type veel lichte of pastelkleuren.

stijltip
citygirl kledingstijl
kledingstijl vrouwelijk

Bossbabe:

De bossbabe, ook wel de zakenvrouw. Dit type kleedt zich charmant, verzorgd, een tikkeltje romantisch maar vooral krachtig. Deze vrouw weet precies wat ze wil en straalt dit ook uit. Denk hierbij aan een stijl die vaak een beetje sexy is, bijvoorbeeld mooie rode lippen, een wat dieper decolleté of getailleerde rokken/jurken. Vaak wel in een neutrale kleur zoals zwart, beige of donkerblauw. Deze vrouw mag en wil gezien worden.

Hippie/ Boho:

Één van de meest opvallende kledingstijlen is de hippie. Deze stijl is echt een mengelmoes van alle verschillende stoffen, kleuren en stijlen bij elkaar. Veel van de kledingstijl is geïnspireerd op de jaren 60 en 70, vandaar dat ook veel items worden geshopt bij tweedehands of vintage winkels. Dit type voegt graag wat unieks toe aan haar kleding zoals bijvoorbeeld franjes of een leuke broche.

Trendsetter:

De hippe vrouw. Dit stijltype weet precies welke items momenteel, of zelfs over een maandtrending zullen zijn. Vaak is de stijl redelijk nonchalant, maar dus wel echt de trend van het seizoen. Vaak loopt dit type op toffe sneakers gecombineerd met een leuk jasje, jeans of een gaaf jurkje. Het is een mix van neutrale kleuren gecombineerd met sprekende kleuren zoalsbijvoorbeeld: felrood of blauw.

Sportief:

Het woord zegt het al. Dit type is sportief. Denk aan praktich, handig, comfortabel. Een stoere sneaker in combinatie met een broek die niet al te strak zit, bijvoorbeeld een mom jeans met een makkelijke top. Bij deze stijl is het vooral: less is more en comfy, comfy, comfy!

bossbabe
kledingstyliste
sportief stijltype

Wat valt je op nu je al deze verschillende stijltypes hebt gezien en het vergelijkt met het Pinterest board dat jij hebt gemaakt? Welke kleuren gebruik je, wat voor stoffen trekken jou aan, of zie je zelfs al een bepaald type waar je jezelf in ziet terugkomen?

Ik kan je alleen maar adviseren om hiermee te blijven experimenteren, het is namelijk niet

alleen ontzettend leerzaam maar ook leuk om te doen. Op deze manier leer je jezelf steeds beter kennen en weet je wat bij jou past. Dit zorgt ervoor dat je minder miskopen doet, dat je je prettig voelt in alle kleding die je hebt en uiteindelijk dus ook geld bespaart omdat je makkelijker kunt combineren.

Laat je me weten of je iets aan de tips hebt?

Liefs Val

 

Loading...
× Kan ik je helpen?