We hebben een detox gedaan, of wellicht heb je deze zelf gedaan of ga je deze binnenkort nog doen: maar je weet in ieder geval wat je in je kast hebt hangen en wat je wel of niet leuk vindt.

Wat ik zelf vaak merk tijdens een garderobe detox bij een klant is dat het overzicht compleet verdwenen is. Zelfs wanneer alles op kleur, per seizoen of op kledingitem is gesorteerd kan het voorkomen dat het overzicht nog steeds niet volledig daar is. Hoe dan?

Een voorbeeld hiervan is dat je al je kleding hebt liggen, of al je kleding hebt hangen in je kast. Het kan te maken hebben met hoe je de items opvouwt, maar het kan zelfs liggen aan het type kledinghanger dat je gebruikt. Wanneer een kledinghanger bijvoorbeeld te klein is voor een item, of juist veel te groot, zorgt dit ervoor dat het item niet tot zijn recht komt op de hanger. Het item kan er af vallen, maar het kan ook zijn dat het rekt op een bepaalde manier waardoor je niet ziet wat voor item het is.
Ik raad je aan om dunne antislip hangers te kopen. 

TIP: bij de action verkopen ze hele fijne voor een mooie prijs. De antislip coating zorgt ervoor dat je items niet van de hanger vallen, niet schuiven en dus ook niet als een soort propje in de kast hangen. Ik vind het ook ontzettend fijn dat het een dunne hanger is. Vaak merk ik dat een hanger te breed is. Wanneer je dunne hangers gebruikt kunnen er veel meer items naast elkaar hangen. Ook wil ik je echt adviseren om maar één soort kledinghanger te gebruiken. Zodra je dit niet doet, heb je dunne, dikke, kortere en langere hangers, verschillende kleuren etc. waardoor het alsnog als een rommeltje oogt. 

Ik ben ook echt van mening dat niet ALLES tegelijkertijd in je kast hoeft te hangen. 

Houdt dit in dat je het dan weg moet doen? Nee, absoluut niet! Maar een dikke teddycoat of bontjas neemt te veel plek in, in jouw kast op het moment dat het hoogzomer is. Echter heeft niet iedereen de ruimte om kleding overal in grote bakken op te bergen. Mijn tip: vacuum opbergzakken. Deze zakken kun je door middel van vacuum zuigen met de stofzuiger ontzettend klein maken, waardoor je ze veel makkelijker kunt opbergen dan wanneer het in een gewone bak of zak ligt. Vaak is een vacuümzak zelfs smal genoeg om onder je bed op te bergen! Ideaal vind ik. 

Deze van de blokker gebruik ik zelf altijd: 

Een must have om je ondergoed en sokken op een prettige manier op te bergen zijn kastmandjes. Ik adviseer om per soort in ieder geval één mandje neer te zetten om overzicht te behouden. Dit is niet alleen voor je ondergoed en sokken een goed idee, maar kun je ook inzetten voor bikini’s, hempjes die je eventueel onder je kleding draagt of andere kleine items die je niet zo snel opvouwt of aan een hanger hangt. 

Heb je geen plank over om een mandje op te zetten dan zijn hangende kastmandjes de oplossing. 

Wat ik zelf ook fijn vind om in de kast te hebben is een klein naaisetje. Oké, ik verwacht echt niet dat jij dezelfde skills hebt als jouw kleermaker, maar dat is ook echt niet nodig. Een simpele haaknaald of een naald en draad is wel heel fijn om te hebben. Het kan wel eens voorkomen dat je er last minute achter komt dat een stiksel niet meer helemaal netjes is, of je vindt het fijn dat die net iets te diep uitgesneden jurk een tikkeltje hoger valt: met één kleine steek maak je al verschil.
Ook veiligheidsspelden zijn om die reden ideaal om in de kast te hebben. Is een item net iets te groot, te klein of heeft het weer een te diep decolleté? Gebruik een veiligheidsspeld.

Er zijn nog twee items waar ik mega fan van ben in een kledingkast.. en als je mij kent of mijn blogs al iets langer leest, dan weet je stiekem al dat deze items eraan komen. Ten eerste een ontpiller: je hebt kleine elektrische ontpillers die werken op batterijen voor een paar euro. Vaak zie je op plekken zoals ellebogen of onder de oksel sneller plekjes pillen doordat dit plekken zijn waar het meeste wrijving ontstaat door beweging. Het kan slordig ogen en op het moment dat je het extra stof weg haalt, ziet het item er meteen weer keurig uit. 

Het tweede item is tape! Ik ben gek op dieren en vooral mega mega fan van mijn lieve Brose! Maar ik ben totaal geen fan van alle haren op mijn kleding. Vaak is het zo voordat ik ergens naartoe ga, of zelfs last minute in de auto: dat ik nog even gebruik maak van een rol tape of een onthaarder om alle haartjes weg te halen. Op die manier ziet mijn outfit er altijd netjes en verzorgd uit. Ideaal om dit dus ook in je kledingkast te hebben liggen.

Hopelijk heb je iets aan mijn tips. Laat het me weten als je het fijn vindt als ik vaker zulke tips deel?!

Liefs Val

Loading...
× Kan ik je helpen?