Inpak tips

Wellicht ben je deze zomer al op vakantie geweest, ga je nog weg of ben je van plan om in de toekomst nog lekker op vakantie te gaan.. die koffer inpakken is altijd een dingetje.

Op het moment dat je ervoor kiest om met het vliegtuig op vakantie te gaan heb je natuurlijk een extra restrictie bij het inpakken van je koffer: je dient je te houden aan de juiste afmetingen van je koffer én je mag het maximale aantal kilo’s niet overschrijden. Of ja, “mag” niet, mag wel.. maar ik denk dat de meesten er toch voor kiezen om er niet teveel overheen te gaan om zo de extra kosten te voorkomen.

Maar ook wanneer je lekker met de auto op vakantie gaat is het een goed idee om toch op een efficiënte manier in te pakken om zo ruimte te besparen. Ik heb enkele tips voor je op een rijtje gezet om het inpakken zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hopelijk heb jij er iets aan, de volgende keer dat jij op vakantie gaat.

fotoshoot roermond
Mijn eerste tip en wellicht de meest belangrijke: plan je outfits.
Ik denk dat we allemaal wel eens hebben ingepakt voor een vakantie, om er vervolgens tijdens de vakantie achter te komen dat de items allemaal niet zo goed matchen met elkaar: en vervolgens draag je vrijwel alleen maar hetzelfde makkelijke kloffie.
Prima natuurlijk, maar niet heel leuk als je later terugkijkt naar de vakantiefoto’s. Vandaar mijn tip dus om outfits samen te stellen.
Stel je gaat 7 dagen op vakantie: kies dan ook minstens 7 outfits. Het kan best zo zijn dat je een favoriet shortje hebt dat je graag op 2 verschillende manieren combineert: dan hoef je dus alleen een extra shirtje mee te brengen voor die dagen.


Wanneer je je outfits hebt gekozen, rol ze op. Stel je outfit bestaat uit een broek, shirt en vestje: rol ze dan in elkaar op. Dit is de meest efficiënte manier om ruimte te besparen.

Ga je op zomervakantie dan neem je hoogstwaarschijnlijk vooral open schoenen mee, maar het kan natuurlijk alsnog voorkomen dat je een paar sneakers meeneemt. Stop de sokken die je nodig hebt IN je schoenen. Het bespaart ruimte, maar is ook handig omdat je de sokken niet meer in je koffer hoeft te zoeken als je je schoenen aantrekt.

kledingsetje maken

Ik had een tijdje geleden deze tip gedeeld via Instagram https://www.instagram.com/p/Cg-DzENhykm/ en kreeg hier heeeel wat reacties op: neem een rietje mee. Val, een rietje? Ja een rietje!
Er waren heel wat mensen die hadden gegokt waar je dit voor nodig had en één van de meest voorkomende antwoorden was om vacuum te zuigen. Slim, maar hiervoor heb je uiteraard ook een vacuumzak nodig. Los van de vacuumzak: het is misschien handig dat je een ini mini pakket meeneemt op vakantie, maar het houdt ook in dat je kleding ontzettend zal kreuken en je automatisch verplicht bent om een strijkijzer of stoomapparaat aanwezig te hebben tijdens je vakantie.
Dus nee, daar is het rietje niet voor. Waar is het dan wel voor? Een rietje is het perfecte voorwerp om ervoor te zorgen dat je kettingen niet in de knoop raken.
Hoe werkt het? Je maakt de ketting open, laat het door het rietje glijden en vervolgens sluit je het slotje. Nooit meer kettingen die volledig in elkaar geknoopt zijn!

Een andere tip is om je opladers in een brillendoosje te bewaren om beschadiging te voorkomen. Vaak heb je de bril toch op je hoofd staan of in je handtas zitten dus wordt je brillenhoesje niet gebruikt. Mocht je oplader te groot zijn om in een brillenhoesje te stoppen: is een stoffen dustbag ook een goede optie om je opladers in kwijt te kunnen.

 

stylingtip

Vaak neem je nog een extra dik vest of een hoodie mee voor de koudere avonden. Dit is een item dat waarschijnlijk veel ruimte inneemt in je koffer. Zorg dan ook dat je je hoodie netjes opvouwt om ruimte te besparen.

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om je hoodie te dragen of om te knopen tijdens je vlucht om zo ruimte te besparen. Dit vind ik sowieso handig met de zwaardere of grotere items. Zo ook met schoenen: heb je schoenen die meer plek innemen of wat zwaarder zijn, trek ze gewoon aan. Je koffer wordt namelijk wel gewogen voor je dat vliegtuig instapt, maar jij gelukkig niet ;).

 

Hopelijk heb je iets aan mijn tips en denk je nog aan me voordat je op vakantie gaat. Heel veel plezier alvast!

Liefs Val

 

Loading...
× Kan ik je helpen?