Hoe combineer je een outfit?

Voor mij is combineren net als fietsen. Iets dat gewoon zonder nadenken gebeurt, waar ik niet bij stil sta en waar ik (zelfs meer dan bij fietsen ;)) plezier uit haal. Maar sinds ik ondernemer ben en werkzaam ben in de fashion branche ben ik erachter gekomen dat dit absoluut niet zo vanzelfsprekend is voor iedereen. Ik kan er eigenlijk mijn hand voor in het vuur steken dat “hoe combineer ik dat?” wellicht de meest gestelde vraag is aan mij in de afgelopen 10 jaar.

Inmiddels denk ik dat het duidelijk is dat styling en combineren echt één van mijn allergrootste passies is en dat ik tegelijkertijd ook heel graag wil helpen. Niet alleen mijn eigen klanten, maar ook jou als eventuele toekomstige klant, of gewoon als vrouw help ik graag. Ik weet als geen anders wat een goede outfit met jou doet. Wat het voor je zelfvertrouwen en je algehele uitstraling kan doen en ik gun je als geen ander om dat ook te ervaren. Daarom wil ik hier een aantal tips met je delen, zodat je deze handvatten in ieder geval hebt wanneer je jouw volgende outfit gaat kiezen.

Net als al het andere dat je doet, waar je graag beter in wil worden kan ik je adviseren om te: oefenen, oefenen, oefenen. Oefening baart kunst. En dat is echt zo!

 

Ga voor je kast staan wanneer je een paar uurtjes de tijd hebt en kies je favoriete items uit. Leg ze voor je neer en bedenk hoe je dit het liefst draagt. De allereerste tip die ik je wil meegeven is: kies voor twee basis items en één “keypiece”, ook wel de eyecatcher. Een basisitem kan bijvoorbeeld een jeans of een wit t-shirt, een overhemd of een simpele blazer zijn. Een basisitem is een item dat eigenlijk perfect samengaat met ieder ander item in je kast. Vaak zijn dit items met een neutrale kleur, weinig print en vooral tijdloos. Het kan best zo zijn dat jouw favoriete item een basisitem is dat je al jaaaaren in je kast hebt hangen: daar is ook echt helemaal niets mis mee.
Als je je twee basis items hebt gekozen kijk je naar je keypiece waar je het mee wil combineren. Een keypiece is een item dat moeilijker te combineren is, vaak vanwege de kleur, het printje of omdat het een afwijkend patroon heeft. Je kunt een keypiece ook herkennen aan het feit dat je het eigenlijk niet makkelijk met andere drukke items kunt combineren.

Wat ik zelf een hele toffe combi vind is een wijde pantalon (basis item), een wit t shirt (basis  item) en een felgekleurde blazer (keypiece). De felle kleur van de blazer zorgt ervoor dat de outfit opvalt, niet te gewoontjes is en dus ook niet saai wordt. 

Zodra je je outfits hebt gekozen, kun je de outfits aantrekken en er vervolgens naar kijken in de spiegel. Mocht je er dan achter komen dat je toch het een en ander wil wijzigen en een ander item er wellicht beter bij staat: go ahead.

Zodra jij je droomoutfit hebt, maak je er een foto van! Nee, niet om online te plaatsen. Maar om jouw eigen kleding gallerij op je camera of telefoon te hebben zodat je ’s ochtends niet meer na hoeft te denken over de verschillende combinaties maar gewoon heel simpel door je foto’s kunt scrollen, om vervolgens de outfit uit de kast te halen.

Een andere tip voor je, als je het echt nog heel lastig vindt om je eigen style te bepalen is om op pinterest te scrollen. Type daar jouw favoriete item in (bijvoorbeeld skinny jeans) en ga op zoek naar outfits die jou aanspreken. Creëer een moodboard op pinterest met al deze outfits. Kijk of je items in je kast hebt hangen die erop lijken waarmee je een soortgelijke combinatie kunt maken. Mocht je een bepaald item niet hebben, maar is het wel een item dat in vrijwel elke outfit terugkomt op je pinterest board: dan is het misschien een goed idee om na te denken over de aanschaf van dit item.


Zodra je op deze manier je outfits samenstelt kom je er al heel snel achter wat jouw persoonlijke style is. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen veel makkelijker kunt combineren, maar ook dat je veel minder miskopen zult begaan doordat je beter weet wat je leuk vindt.

Succes, enjoy the ride en mocht je verdere vragen hebben: stuur me een DM. Ik vind het altijd leuk om met je mee te kijken.

Liefs Val

Loading...
× Kan ik je helpen?