Een overzichtelijke garderobe is een must

In eerdere blogs heb ik al gesproken over het belang van een garderobe detox en ook heb ik besproken welke items essentieel zijn in je garderobe om een overzicht te creëren en te behouden.
Ik zie bij klanten vaker terugkomen dat een garderobe al snel rommelig wordt omdat ze bijvoorbeeld geen handige indeling hebben.

Een voorbeeld hiervan is wanneer je alles netjes hebt opgevouwen, je ook niet goed kunt zien welk zwart shirtje – van de 10 zwarte shirtjes die je hebt – nu in die ene stapel ligt. Dit zorgt ervoor dat je dan dus al snel de hele stapel omkiept en het vervolgens minder netjes opvouwt dan het in eerste instantie was.
Ik blijf erop hameren: een overzichtelijke garderobe is een must.

opgeruimde garderobe

Overvolle kast

Wanneer je een overvolle kast hebt zijn je items automatisch minder zichtbaar. Dit zorgt ervoor dat je al snel naar dezelfde items neigt die net uit de was komen, omdat dat de makkelijke optie is. Makkelijk, maar wel een tikkeltje saai en stiekem ook erg zonde dat al die prachtige items waarvan je weet dat je ze hebt, maar ze niet ziet nu niet gedragen worden.
Doordat je overzicht er niet is en je telkens naar dezelfde items grijpt kan het ook voorkomen dat je gewoonweg vergeet wat je daadwerkelijk nog in je kast hebt hangen. Dit kan bijdragen aan miskopen of dubbele aankopen. Superzonde van je geld, dat kun je beter besteden aan andere dingen.

Op het moment dat je een overzicht hebt in je kast is het veel makkelijker om je outfits te kiezen. Je ziet wat je hebt, waardoor je ook sneller iets pakt: het even bij de spiegel voorhoudt om te zien hoe het staat en op die manier is het heel gemakkelijk om snel een leuke outfit voor de dag samen te stellen. Dit zorgt ervoor dat je jezelf sneller uitdaagt om verschillende combinaties en samenstellingen te proberen. Super leuk, op die manier leer je steeds beter wat echt goed bij je past én draag je sneller wat variërende en uitdagendere outfits dan je normaal zou dragen.
Ik ben ervan overtuigt dat je op die manier dus ook echt plezier zult beleven aan je garderobe. Het zorgt ervoor dat je rust creëert in je garderobe, maar het geeft ook een bepaalde rust wanneer je weet dat je binnen 3 min weer een leuke outfit hebt samengesteld. Los daarvan: als jij weet dat je er leuk uitziet zal dit ook een gigantische boost aan je zelfvertrouwen geven. Niet alleen jij weet dat je er leuk uitziet, maar vaak leveren jouw leuke outfits ook nog leuke reacties of complimenten op van anderen. Je outfits stralen echt uit wie je bent en laten jouw persoonlijkheid ook doorschemeren. Dit zal zeker bijdragen aan je zelfvertrouwen.

kledingstyliste

Uiteindelijk kost het bijhouden van een overzichtelijke garderobe misschien 2 minuten van je tijd iedere dag, maar het zorgt ervoor dat je uiteindelijk ontzettend veel tijd kunt besparen.

Geen gezoek naar items die je niet kunt vinden, onnodig online scrollen of naar de winkel gaan om weer een item te kopen dat je misschien al had, of heel leuk had kunnen combineren met een ander item in je garderobe.

Liefs, Val

Loading...
× Kan ik je helpen?