Waarom is het zo belangrijk om je kleur en jouw type te bepalen? 

Voor een heel groot deel wordt onze uitstraling bepaalt door kleur. Kleur zorgt er ook voor hoe anderen ons zien en op ons reageren. Dit is niet alleen de kleur van de kleding die je draagt, maar ook de kleur van jouw make up of eventueel de kleur van de haarverf die je gebruikt. Kleur kan er ook voor zorgen dat je jezelf er jonger of juist ouder uit laat zien. 

De juiste kleur heeft effect op je gelaat: op je huid en ook op je ogen. De verkeerde kleur kan jou er doffer uit laten zien dan je zou willen en de juiste kleuren kunnen ervoor zorgen dat je juist een hele mooie en frisse uitstraling krijgt. Zo ook voor je ogen: draag je de verkeerde kleur, dan kunnen ook je ogen heel dof lijken en zullen ze stukken minder stralen dan wanneer je de juiste kleuren gebruikt die voor jou werken en jouw gelaat verrijken.

Bij het dragen van kleding is kleur dus echt belangrijk om ervoor te zorgen dat jij er op je best uitziet. Kies dus voor kleuren die bij jou huidtype passen: maar hoe bedoel je welke kleur bij je past? 

Om te achterhalen welke kleuren bij je passen moet je eerst bepalen welk type je bent. Er zijn verschillende huidtypes maar we lichten de meest voorkomende types uit:

Lentetype, zomertype, herfsttype en wintertype. 

Voor elk type is er een kleurenpalet dat het beste erbij past. Je type wordt bepaald aan de hand van je kleur ogen, de kleur van je haar en de kleur van je huid. Uiteraard zijn er in deze types ook weer heel veel variaties en dus ook niet gek dat er binnen de vier types ook veel verschillende tinten en kleuren te vinden is. 

Kenmerken voor de verschillende types”

Een lentetype heeft vaak goudblond tot licht rossig haar in combinatie met blauwe, hazel of groene ogen. Als lentetype heb je een lichte huid met een warme ondertoon. 

Voorbeelden van lentetypes zijn: Nicole Kidman en Heidi Klum. 

Een zomertype heeft vaak blond haar met een koele ondertoon. Denk hierbij aan wit blond tot as blond haar. Zomertypes hebben een lichte huid met een koele ondertoon in combinatie met felblauwe ogen met eventueel een mix van grijs en /of groen erin. 

Voorbeelden van zomertypes zijn: Cameron Diaz en Jennifer Aniston. 

Een herfsttype heeft donkerblond tot chocoladebruin haar in combinatie met licht bruine, hazelnoot of groene ogen. Zij hebben een lichte tot beige huid. 

Voorbeelden van herfsttypes zijn: Jessica Alba en Jennifer Lopez. 

Een wintertype heeft een bleke tot licht getinte huid met een koele ondertoon in combinatie met donkerbruin tot zwart haar en donkere ogen. 

Voorbeelden van wintertypes zijn: Oprah Winfrey en Demi Moore. 

Zoals ik eerder aangaf is er binnen het seizoen type ook nog heel wat variatie om te bepalen welke kleuren écht goed bij jou passen. 

Herfst type

Warme herfst:
Voor jou draait alles om vrije donkere, gedempte en warme kleuren. In dit geval betekent gedempt dat de kleuren een beetje grijs of bruin als ondertoon hebben. Je bent puur een herfsttype en neigt niet naar andere seizoenen.

Zachte herfst:
Ook hier geldt weer dat gedempte kleuren een must zijn voor jou. De kleuren zijn overwegend warm, maar minder warm dan de hierboven beschreven warme herfst. Felle kleuren zijn niet voor jou weggelegd. 

Donkere herfst:
Ook dit is een neutraal type met geen hele uitgesproken kleuren. Zoals de naam al zegt is donker het keyword voor jou. 

Winter type

Koele winter: 
Als je een koel wintertype bent dan staan koele kleuren jou het best. Je neigt niet naar andere kleurtypes. De kleuren zijn niet alleen koel, maar ook helder. 

Donkere winter:
Ben je een donker wintertype? Dan kun je het beste voor echt donkere kleuren kiezen. Uiteraard mag je ook lichte kleuren kiezen, maar combineer ze dan met andere donkere items. 

Heldere winter: 
Dit type winter neigt naar lente en is neutraal. Heldere kleuren zijn een must.

Lentetypes

Warme lente:
Warme lente wordt ook pure lente of zuivere lente genoemd. De kleuren die jou het beste staan zijn vooral warm. Daarnaast passen lichte en heldere kleuren perfect bij jou.

Heldere lente:
Als helder lentetype ben je eigenlijk neutraal en leun je tegen het wintertype aan. Jij moet voor heldere, duidelijke kleuren kiezen.

Lichte lente:
Dit is ook een neutraal type dat neigt naar de zomer. Het meest opvallend is ‘licht’, dat is dan ook bepalend voor de kleuren. De kleuren moeten niet alleen licht, maar ook vrij warm. 

Zomertypes

Koele zomer:
Dit type draagt vooral koele kleuren. De kleuren zijn gedempt en vooral niet te donker.

Zachte zomer:
Je bent de gouden middenweg tussen warm en koel. Dit zomertype neigt meer naar de herfst. Kies voor kleuren die een beetje neutraal zijn. Felle kleuren zullen jou vaak niet mooi staan.

Lichte zomer:
Licht is voor jou het belangrijkst. Je neigt naar de lente en valt wat kleuren betreft precies in het midden van beide types. De kleuren zijn niet allen licht, maar ook koel, echter niet zo koel als van de koele zomer types.

Nu je je type hebt bepaald kun je gaan kijken welke outfits het beste bij je passen en of deze ook aansluiten bij je branding. 

Op het moment dat je nieuwe kleding aanschaft, is dit het beste om te kiezen zonder make up te dragen: of alleen een basis make upje te dragen zodat je ook echt ziet wat bij je past. Kijk goed dat de kleur iets voor je doet, dat het je huid verrijkt en dat bv oneffenheden bij je huid minder worden ipv dat het juist je vlekken accentueert.

Op deze manier weet je zeker dat alle items die je aanschaft ook echt bij je passen en je geen miskopen meer doet. 

Hope it helps! 

Liefs, Val

Loading...
× Kan ik je helpen?