Niet iedereen staat dagelijks voor de camera, of weet wat een mooie houding is op het moment dat ze wel voor de camera staan. Dat snappen wij helemaal.

Tijdens onze Personal Branding Shoot zorgen we dat we jou zo goed mogelijk begeleiden zodat jij op je mooist voor de camera verschijnt. De kracht voor een mooie foto is: poseren, zonder dat het er té geposeerd/gemaakt uitziet.

Met de volgende tips hopen we het voor een volgende keer dat je voor een camera staat, iets makkelijker te maken. Deze tips kun je toepassen op het moment dat je bij ons voor de camera staat, maar ook wanneer je thuis lekker aan de slag gaat met een selftimer of iemand anders die jou op beeld wil vastleggen.

Natuurlijke houding:
Zoals ik hierboven ook omschreef is het belangrijk dat je er natuurlijk uitziet. Dit kan alleen op het moment dat je poseert in een houding die goed voelt voor jou. Een houding die je ook in het dagelijks leven aanneemt. Mocht je je alsnog niet fijn voelen en niet weten hoe je moet staan: probeer dan te ontspannen door één been iets naar achteren te plaatsen en het gewicht daarop te zetten.

Hands on:
Als je niet weet wat je met je handen moet doen: alles ziet er beter uit dan ze naast je lichaam te laten hangen. Dit ziet er namelijk heel onnatuurlijk en ongemakkelijk uit. Zet je handen op je heup of in je zij voor een betere keuze. Heb je zakken? Steek een hand in je zak en laat een paar vingers nog wel zichtbaar voor een nonchalante look. Mocht je een top dragen met een koord – of een vest of trui met koord – speel hier mee of speel met je haar. Dit geeft een speelse look op camera. De “speel met je ring” Pose doet het ook altijd goed en geeft een natuurlijke look en feel op camera.

 

Smile:
Met een glimlach op de foto. Het klinkt heel mooi.. en is ook heel mooi, maar soms niet heel makkelijk. Voor velen is het lastig om spontaan te lachen, op commando. Het is de taak van de fotograaf om jou op je gemak te stellen zodat jij je prettig genoeg voelt om te lachen. Een neppe glimlach komt ook op de foto over als een neppe glimlach, dat wil je niet.
Probeer als eerste shot voorzichtig te lachen met je ogen en tanden naar de camera, ga een gesprek aan met de fotograaf of vraag iemand of ze een leuke grap kunnen vertellen.

Het belangrijkste is: ontspan. Zodra jij je ontspannen voelt, is dit ook zichtbaar in je gezicht en is het meteen makkelijker om te lachen. Natuurlijk kun je zelf ook thuis aan de slag voor de spiegel om je beste “lach” te oefenen 😉

Draai je lichaam:
Een hele goede tip om ook je lichaam mooi op camera te krijgen: is door je lichaam te draaien. Wanneer je recht voor de camera staat lijk je het breedst. Kantel je lichaam een beetje door bijvoorbeeld je schouder naar de camera toe te draaien.

Let op je kin:
Dit is vooral van belang op het moment dat je portret foto’s maakt. Het is belangrijk dat je niet te veel naar beneden kijkt. Wanneer je dit doet, zal je nek wegvallen en creëer je per ongeluk een eventuele onderkin. Wat vaak onnatuurlijk aanvoelt ziet er vaak het meest natuurlijk uit op beeld. De “giraffe pose” kin naar voren en maak je nek lang.

Beweeg:
BEWEEG! Beweeg na iedere klik die je hoort. Ja, serieus, blijf bewegen. Je hoofd recht of juist net een tikje naar links of rechts, je handen gekruist of net even je hand onder je kin. Wanneer je blijft staan in dezelfde houding zul je ook iedere keer hetzelfde soort foto’s krijgen. Het is de taak van de fotograaf om ervoor te zorgen dat wanneer je de perfecte houding hebt aangenomen en hij/zij dit graag nog een keer ziet: de fotograaf je vraagt om even zo te blijven staan. Maar verder moet je vooral veel verschillende houdingen aannemen. Dit kan ook een klein verschil zijn, zoals je hand even verplaatsen of je kin net iets rechter houden.

Je beste kant:
Heb je een beste kant of een voorkeur van welke kant van je gezicht jij het mooiste op camera vindt? Geef dit dan ook door en werk hiermee. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je standaard een zijscheiding draagt in je haar, waardoor je de kant waar veel volume in het haar zit het mooiste vindt. Zodra jij je op je mooist voelt voor de camera is dit ook te zien op beeld.

Last but not least, de belangrijkste tip:
HAVE FUN! Dit is zó belangrijk. Wanneer jij er plezier in hebt om voor de camera te staan zie je dit áltijd terug komen op beeld, vaak zijn de meest spontane en oprechte foto’s ook meteen de mooiste foto’s.

Liefs Val

Loading...
× Kan ik je helpen?