Je hebt je personal branding fotoshoot bij ons geboekt en de dag komt steeds dichterbij. Ook al was je eerder niet zenuwachtig kan het zijn dat je het inmiddels toch spannend begint te vinden. Je hoeft je al geen zorgen te maken om de setting, de kleding of de props omdat dit volledig voor je geregeld wordt: maar hoe sta je goed op de foto en hoe poseer je?!

In een eerdere blog heb ik hier al uitleg over gegeven: we willen ervoor zorgen dat jij zo ontspannen en natuurlijk mogelijk op de foto staat, omdat dit uiteindelijk het mooiste overkomt. We gaan voor de mooiste versie van  jou.

Ik had het al kort gehad over het plaatsen van je handen en gaf aan dat álles beter is dan je armen gewoon naast je lichaam laten hangen, omdat dit ervoor zorgt dat het er heel ongemakkelijk uitziet.

Naar aanleiding van deze tips kreeg ik meerdere vragen en wil ik hier dan ook wat dieper op in gaan. Waarom?

Vrijwel iedereen weet hoe je moet lachen dus hier hoef ik geen verder details te geven over hoe en wat, maar die armen blijft een dingetje.

Op het moment dat je je armen naast je lichaam laat hangen geeft het een vermoeide en ongemakkelijke boodschap af. We willen er altijd voor zorgen dat iedereen die voor de camera staat een mooie open houding heeft zodat we dit ook goed kunnen vastleggen op beeld.

Je kunt er dus voor kiezen om je armen in je zij te plaatsen: door de vorm van je arm/elleboog krijg je een mooie sierlijke houding en dit straalt meteen kracht uit. Ook zorgt het ervoor dat je door je open armen een open houding creëert.

Ben je iemand die vaak een beetje begint te friemelen op het moment dat je zenuwachtig bent? Helemaal niet erg! Als je een ring of armbandje draagt kun je ook met je andere hand hier voorzichtig mee spelen. Dit oogt natuurlijk en nonchalant, ook al ben je zenuwachtig.

Mocht je zakken in je kleding hebben, steek hier je handen in. Je kunt ervoor kiezen om je handen volledig in de zakken te steken maar het is nog mooier als je een deel van je vingers zichtbaar laat. Dit kun je doen door bijvoorbeeld je duim uit de zak te houden, of je handen maar halverwege de zakken te steken. Op die manier is je houding net wat sierlijker.

Bij een zakelijke shoot kan het ook erg mooi zijn om je kin op je handen te laten rusten. Hierdoor krijg je een krachtige uitstraling en hoef je ook niet meer te bedenken wat je nu met je handen wilt doen. Kies je voor deze pose? Zorg er dan wel voor dat het puntje van je kin nog zichtbaar is en een tikkeltje naar boven staat, anders vallen je kin en je nek volledig weg.

Leg een hand of een vinger tegen je wang. Een veel gebruikte houding die je regelmatig ziet. Let wel op dat je je vingers zacht tegen je wang legt en dat je geen afdruk krijgt van je vingers in je wang. Leg je hand ontspannen naast je wang dan komt het helemaal goed.

Maak je gebruik van props of accessoires tijdens je personal branding fotoshoot? Houd deze dan met één hand vast. Zorg dat dit de voorste hand op de foto is, dit is namelijk de meest opvallende hand. Op deze manier leg je de nadruk op het item dat je vast hebt en niet zo zeer op je hand zelf.

Kies je voor een foto ‘on the go’ of bijvoorbeeld een mooie relaxte foto van jezelf? Dan kun je als prop een koffietje of een glas wijn vasthouden. Ook je eigen smartphone, camera of laptop die je voor social media gebruikt is een heel goede prop om te gebruiken tijdens de shoot. Uiteindelijk is het van belang dat jij je ontspannen voelt en vaak is dat het makkelijkste op het moment dat je gebruik maakt van de items waar je in het dagelijks leven ook echt gebruik van maakt.

Ik hoor graag of je iets hebt aan deze tips en ze ook zal gebruiken voor je volgende shoot!

Liefs Val

Loading...
× Kan ik je helpen?