Wat is jouw lichaamstype, wat voor figuur heb je en hoe bepaal je dit?

Om jouw lichaamsvorm te bepalen kun je heel makkelijk bij jezelf een analyse doen door middel van metingen om achter jouw lichaamsvorm te komen.

En.. waarom wil je dit precies weten? Nou, het kan heel handig zijn met het samenstellen van een leuke outfit, met het uitmesten van je kast of juist het kopen van nieuwe kleding. Bij het ene lichaam staan bepaalde items ontzettend leuk, terwijl het bij een ander ontzettend onflatteus kan zijn.

Laten we vooropstellen dat elk lichaam prachtig is!

Ook al plaats ik je via deze blog wellicht in een bepaald hokje, is dat niet mijn intentie. Het is niet zo dat er maar een aantal verschillende lichaamstypes zijn: want ook binnen deze types zijn er nog tig variaties mogelijk. Ik zal ook nooit zeggen dat je bepaalde items niet mág dragen of dat een bepaald figuur mooier is dan het ander: het enige wat ik je hier wil meegeven zijn tips en tricks voor jouw figuur die ervoor zorgen dat je nog meer gaat stralen dan je al doet!

Hoe kun jij je lichaamstype bepalen?
Het handigste om dit te bepalen is door te kijken waar jouw zwaarste punt ligt. Bij veel vrouwen zijn dit de heupen, billen of de boezem. Vaak zie je dit al op het moment dat je naar jezelf in de spiegel kijkt. Mocht je dit niet zijn dan is het handig om een meetlint te pakken en de volgende punten te meten:
Je schouders, je boezem, je taille en je heupen.

Zandloper
Je billen en borsten zijn goed in balans – ze hebben ongeveer dezelfde omtrek- met daar tussenin een smalle taille. Het zandloper figuur wordt vaak als het meest sexy figuur gezien. Accentueer je taille door middel van kleding die ervoor zorgt dat jouw rondingen goed uitkomen. 
Je kunt je taille op verschillende manieren accentueren, bijvoorbeeld door middel van: een brede riem, wikkeltops, getailleerde bovenstukken en kokerrokken. 
Je kunt het beste geen gebruik maken van baggy kleding zonder taille: dit zorgt ervoor dat je een stuk breder oogt dan je daadwerkelijk bent.

Peer
De peer wordt ook wel de driehoek genoemd. Jouw zwaarste punt zijn jouw heupen en je boezem en schouders zijn wat smaller. Je hebt een duidelijke vorm in je lichaam en jouw rondingen (heupen en billen) komen goed tot hun recht in de juiste kleding.

Door het dragen van mooie waterval tops of boothals tops, zorg je ervoor dat jouw bovenkant er wat breder uit ziet dan het daadwerkelijk is. Eventueel kun je ervoor kiezen om een pushup bh te dragen mocht je optisch wat meer balans willen creëren. 
Mocht je juist je heupen willen accentueren: kies dan voor strakkere onderkleding zoals kokerrokken, leggings of skinny jeans. 
Te korte shirtjes of croptops kunnen bij jou vaak onflatteus staan doordat je de bovenkant nog meer uit balans haalt ten opzichte van je onderlichaam. Ook ballonjurken of rokken zou ik niet snel bij jou aantrekken omdat dit jouw onderlichaam nog breder maakt.

Omgekeerde driehoek
Je snapt hem al hé? Dit is uiteraard het tegenovergestelde van de peer. Je bovenlichaam is een stuk zwaarder ten opzichte van je onderlichaam. Een grote boezem en brede schouders gecombineerd met een smallere taille en kleinere billen/heupen.

Bij jouw figuur staan peplumtops, v-hals tops en broeken met een hoge taille ontzettend mooi. Als een van de weinigen staat een crop top jou vaak ook prachtig!

Items die jij waarschijnlijk beter niet kunt dragen zijn kleding met spaghetti bandjes, 3/4 mouwen en kokerrokken.

 

Banaan
Bij dit lichaamstype hebben zowel je schouders als je taille en je heupen allemaal ongeveer dezelfde afmetingen. Je lichaam ziet er vrij recht uit doordat je taille niet veel smaller is dan je heupen en je schouders, veel modellen hebben dit lichaamstype. 
In feite kun je vrijwel alles dragen, je kunt heel wat met elkaar combineren: de enige tip is om je taille niet te benadrukken omdat het ervoor zorgt dat de rest van je lichaam dan nóg rechter kan ogen.

Appel

De appel is het meest ronde lichaamstype. De vrouw met dit figuur komt het meest aan op haar buik en zal nooit een slanke taille hebben. Je hebt vaak een grotere boezem dan je heupen met slankere benen en armen.

A lijn jurken staan jou súper! Tops die net over je heupen vallen en kleding met een V hals zijn ook mooi bij jouw lichaam. Het belangrijkste bij jouw figuur is dat je zorgt dat de kleding niet te strak is. Mocht je je buikje iets willen verhullen is het slim om voor donkere, egale kleuren te kiezen.

Kegel

Jouw lichaam bestaat uit bredere heupen met wat plattere billen en een lang, slank bovenlichaam. Hoe jij je het beste kleedt is afhankelijk van wat je het liefst laat zien: wil je juist graag jouw heupen benadrukken dan kun je kiezen voor kokerrokken of strakke broeken. Met het kegelfiguur kun je beter geen brede tops én breed onderstuk combineren.

Rechthoek
Als je geen taille hebt, prachtige lange benen en geen opvallende borsten of billen, dan ben jij een rechthoek.

Ook met dit figuur kun je erg veel. Je kunt strakke items dragen, dit combineren met broeken in een lossere stof of juist een taille creëren door middel van het toevoegen van een riempje.

Items die bij jouw lichaamstype wat minder tot hun recht komen zijn vierkante tops en hele losse jurken. Deze items zorgen ervoor dat je lichaam nog platter en rechter oogt dan het is.

Binnen de bovengenoemde types zijn er nog tig variaties én bestaan er ook nog andere lichaamstypes. Ook is het zo dat het niet zo hoeft te zijn dat jij je hele leven hetzelfde lichaamstype hebt. Dit kan veranderen vanwege leeftijd of lichaamsgewicht, zowel toename als afname.

Ieder lichaam is anders en de tips die ik je geef zijn echt alleen dat: tips. Doe ermee wat je wilt, het is natuurlijk niet zo dat je hier niet vanaf kunt of mag wijken. Het zijn enkel handvaten voor als jij dat fijn vind.

 

Liefs Val

Loading...
× Kan ik je helpen?