De vakantie zit er weer aan te komen en ondanks dat de prijzen bi-zar hoog zijn, gaat half Nederland op vakantie. Ik snap het, na de onzekerheid van de afgelopen jaren is iedereen eraan toe. Maar wat neem je nu mee in je koffer?

Zelf heb ik vaker gemerkt dat ik bepaalde items heb ingepakt om mee te nemen, om ze vervolgens niet te dragen. Ook heb ik items gedragen op vakantie die ik wel tig keer aantrok omdat het zo makkelijk zat en werkelijk bij alles past. Van deze ervaringen heb ik geleerd en ik wil graag mijn tips & tricks met jullie delen om zo simpel mogelijk in te pakken. Het is namelijk super zonde om met van alles te sjouwen als het gewoon niet nodig is.

Of je nu een weekendje weg op de planning hebt staan of een langere vakantie: I’ve got you.
Laten we beginnen met de allereerste tip: luchtige items. Niet alleen in je koffer nemen ze weinig plek in en wegen ze minder, het is ook heerlijk om te dragen op vakantie. Heb je net heerlijk gezwommen, zonnebrandcrème opgesmeerd of aloë vera omdat je stiekem toch een klein beetje verbrand bent: dan is niets zo vervelend als kleding die aan je lichaam plakt. Zorg dat je altijd bodylotion meeneemt, dit is goed voor de vochtbalans van je huid en werkt anti-statisch, niks zo vervelend als kleding aan je lichaam plakt.

We houden het lekker simpel, we nemen items mee die je voor verschillende looks kunt gebruiken.

1. Mix en match
Wat ik zelf handig vind is om een matching set mee te nemen: een blouse met bijbehorende short. Je kunt de set samen dragen als outfit, maar ook kun je ervoor kiezen om de short met een andere top of blouse te combineren, of de top van de set te combineren met een ander onderstuk. Op deze manier heb je meteen al drie verschillende outfits.

2. Playsuits en jurkjes
Ik kan zelf geen genoeg krijgen van luchtige playsuits of jurkjes. Deze items nemen weinig plek in, zijn luchtig én met één item is je gehele look al af. Super makkelijk dus.

3. Schoenen
Het fijne hieraan is dat je look ook meteen een andere uitstraling krijgt op het moment dat je de schoenen wisselt. Bedenk vooraf goed hoe je je vakantie indeelt.  Zo kun je voor overdag kiezen voor leuke platte sandaaltjes, maar maak je het meteen dressed up voor de avond met een mooie hak. Ben je iemand die veel wilt zien en graag op avontuur gaat, neem dan sneakers mee. Aangezien deze vaak wat zwaarder zijn draag deze tijdens je reis op weg naar je bestemming. Dit scheelt ruimte en gewicht in je koffer. Verder zou ik adviseren om slippers mee te nemen want die zijn altijd handig voor aan het zwembad of het strand. Maar je hele schoenencollectie kun je echt het beste thuislaten. Kies dus voor een paar slippers, een paar sandaaltjes en een paar hakken in neutrale kleuren zodat ze bij iedere outfit passen.

4. Flared pants
Hoe fijn ik jeans ook vind, op vakantie is dit niet het meest makkelijke item om te dragen. Ze zijn zwaarder, plakken aan je lichaam als het warm is en het neemt meer plek in. Ik wil je adviseren om een toffe flared pants of een wide leg pants mee te nemen mocht het wat afkoelen. Deze is luchtig en kan makkelijk gecombineerd worden met andere items. Denk hierbij aan de blouse van de matching set die je meeneemt.

5. T shirt
Een simpel t-shirt of een simpele top is altijd een goed idee. Het is makkelijk, staat bij alles en neemt weinig ruimte in beslag. Ook vind ik een katoenen shirt of top altijd handig: stel je wil hem vaker aan kun je altijd een fles wasmiddel kopen (mocht je geen wasmachine hebben) en was je het item even. Katoen droogt namelijk erg snel op in de zon en als je het netjes uithangt is het vaak niet nodig om het te strijken.

6. Een vest
Kies een vest dat je kunt combineren met alle andere items. Een vest neemt het meeste ruimte in beslag dus het is zonde om er meerdere mee te nemen. Een crème, beige of zelfs een zwart vest staat bij vrijwel alles en om echt ruimte te besparen, draag deze tijdens de reis in het vliegtuig, de bus of trein.

7. Accessoires
Neem accessoires mee zodat je outfit er toch iedere keer weer net iets anders uitziet als je hem opnieuw draagt. Tip voor je kettingen, haal ze door een rietje dan komen ze niet in de knoop!

8. Blouse of pareo
Dit zijn items die ik zelf heel handig vind om over mijn bikini heen te dragen als ik naar het zwembad of strand gaat. Ik voel me dan net dat beetje comfortabeler dan wanneer ik alleen een bikini of badpak draag. Ook kun je de blouse gewoon weer dragen met de short of de flared pants of combineer je de pareo met het t shirt.

9. Bikini of badpak
Kijk thuis al welke bikini of badpak jou het beste staat: het heeft geen nut om 10 verschillende mee te nemen, want vaak kiezen we toch voor onze favoriet, of wellicht twee favoriete bikinis.

10. Zonnebril
Vergeet je zonnebril niet! Leuk als accessoire, maar vooral onmisbaar voor de felle zon. Daarbovenop is het ook altijd handig omdat je je toch wat meer aangekleed voelt als je ervoor kiest om geen make up op vakantie te dragen.

Hopelijk heb je iets aan de tips en alvast veel plezier op vakantie!

Liefs Val

Loading...
× Kan ik je helpen?