Er zijn zoveel verschillende hacks die ervoor kunnen zorgen dat jouw outfit er net wat beter uitziet op het moment dat je hem aantrekt, dan hoe je outfit zou zijn zonder deze hacks.

Één van mijn favoriete hacks is toch wel de “tape hack”. Heb je er nog niet eerder van gehoord? In feite zegt de naam het al: bodytape is een tape speciaal ontwikkeld om op je lichaam te plakken. Het is een tweezijdige onzichtbare plakstrip die je op je huid plakt om vervolgens de andere kant aan het kledingstuk te bevestigen zodat – in de meeste gevallen – het ervoor zorgt dat alles keurig op zijn plek blijft zitten.

Mocht je er dus gebruik van willen maken, hier de twee belangrijkste tips om ervoor te zorgen dat de tape goed blijft plakken:

  1. Knip de tape op de gewenste lengte
  2. Breng aan op een droge huid. Mocht je gebruik maken van bodylotion, wacht dan even 15 minuten voordat je de tape bevestigt.

Recent hebben we op onze Instagram account een reels gedeeld met vier verschillende manieren op de bodytape te gebruiken, maar uiteraard zijn er nog een hele hoop andere mogelijkheden.

Één van deze tips is om gebruik te maken van bodytape wanneer je een blouse draagt waar de stof tussen de knoopjes eventueel kan trekken. Dit kan voorkomen op het moment dat je een grotere boezem hebt, maar ook als de knoopjes niet lijnrecht onder elkaar staan of juist te ver van elkaar af staan. Je kunt er ervoor kiezen om kleine stukjes tape te knippen en deze te plakken tussen de knopen. Op die manier plak je de twee “kanten” van je blouse aan elkaar vast.

Is je top bovenaan te wijd of vind je het decolléte net iets te diep: plak de tape aan één kant van de bovenkant van je top en druk de andere kant er op vast. Op deze manier creëer je een hogere hals en is eventuele inkijk verholpen.

Uiteraard kies je voor de juiste maat riem op het moment dat je een riem koopt, maar het kan wel eens voorkomen dat het uiteinde van de riem erg lang is of dat je te weinig lusjes hebt. Je kunt er dan voor kiezen om het uiteinde van de riem vast te plakken op de riem zodat het niet zo uitsteekt.

De ultieme hack voor lange laarzen en panties. Ik hou van overknee boots en in de winter is het in ons koude kikkerlandje echt wel nodig om gebruik te maken van een panty of maillot. Maar, vanwege het gladde materiaal kan het wel eens voorkomen dat je laarzen afzakken op het moment dat je loopt. Uiteraard wil je niet continu blijven hijsen: plak een stukje tape op je panty/maillot en plak je lange laars er tegenaan. Dit werkt ook perfect als je hele smalle benen hebt 🙂

Dit waren de vier tips die wij hebben gedeeld via instagram maar er zijn nog veel meer mogelijkheden mogelijk.

Bodytape wordt namelijk ook vaak gebruikt wanneer het niet mogelijk is om een bh te dragen onder je outfit. Je kunt dan kiezen voor wat dikker/stuggere tape om op die manier je borsten wat extra ondersteuning te geven en tegelijkertijd ook ervoor te zorgen dat de jurk perfect blijft zitten.

Of wat dacht je van een te lange broek, waarvoor je nog niet de tijd hebt gehad om hem naar de kleermaker te brengen? Gebruik aan de binnenkant van de zoom van je broek een stukje tape en sla je broek naar binnen om. Je hebt meteen een broek die niet meer over de grond sleept, die je meteen aan kunt trekken!

Maar ook is het ideaal voor een zakelijke outfit. Ja, je zorgt ervoor dat je er netjes uitziet en alles mooi gestreken is: maar soms blijft de kraag van een blouse of blazer toch omhoog staan hoe hard je ook je best hebt gedaan. Super handig om ook dan last minute een klein stukje tape te gebruiken om ervoor te zorgen dat de kraag netjes naar beneden blijft staan.

Wat zijn jouw ultieme tips om gebruik te maken van bodytape?

Liefs Val

 

Loading...
× Kan ik je helpen?